Lifestyle

Roth Illustration Agency.

Iets wat je overal veel voor bij ziet komen zijn tekeningen. In bladen, boeken, winkels, reclames en zelfs op blogs kom je de mooiste tekeningen tegen. Je moet het dus wel met me eens zijn dat het illustreren helemaal hot is! Het nieuwe agentschap Roth Illustration Agency verenigt krachten van 10 Rotterdamse illustratoren, met elk een eigen stijl. Ik ben geïntresseerd.

Maar wie zijn nou die tien illustratoren en wat doen ze. Ik zei net al dat ze elk een eigen stijl hebben, maar toch is er iets wat ze allemaal gemeen hebben: ze maken sterke lijntekeningen met subtiele kleur en vertellen heldere verhalen met alleen een illustratie. Dit maakt de illustraties van de tien Rotterdammers stoer en ferm, zoals de stad, maar ook buigzaam, zoals de Erasmusbrug in een storm. De illustraties vind ik zelf erg mooi, het past echt bij deze tijd.

De illustratoren heten Melanie Drent, Eshter Dijkstra, Erika Harberts, Sanne van Winden, Jort van der Jagt, Trompette de la Mort, Maaike Wijnands, Natasa Heydra, Evalien Lang en Diana van der Voort. Ze laten een brede achtergrond aan ervaring zien. Van textieldessins tot autonome prenten en muurschilderingen; van beeldcolumns tot affiches, covers, (kinder)boeken en infrographics. De illustraties zijn in elke vorm van communicatie inzetbaar.

De website van Roth Illustration Agency is ingericht als blog. Nieuws uit de wereld van
illustratie, maar ook persoonlijke observaties van trends en concepten op het gebied
van illustratie en design, kun je op deze site vinden. Ondertussen zullen de
illustratoren projecten uitvoeren, in opdracht of zelf geïnitieerd. De layout is ook erg mooi gedaan, simpel, maar met de kleuren springen er uit! Just what I like in a layout!

De initiator van het agentschap is de Rotterdamse Zita Bebenroth. Ze is zelf geen illustrator, maar wel een blogger en communicatiespecialist. Vanuit haar netwerk zullen de opdrachten vorm krijgen, aangevuld met energie en inspiratie van de tien ambitieuze illustratoren.

Voor meer informatie kijk je op www.rothillustration.nl 

Q: Wat vind jij van dit initiatief? 

A: Ik vind het een goed idee om de illustratoren in de publiciteit te brengen, en dit wordt op een leuke manier gedaan!

Advertenties

3 gedachten over “Roth Illustration Agency.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s