Beauty·Lifestyle

Wat je ook doet, smeer goed want veilig zonnen is belangrijk! – Eucerin

Veel Nederlanders weten niet wat voor effecten de zon kan hebben op de huid. Zo weet 70% van de Nederlanders niet, dat zijn ongeveer 11 miljoen mensen, dat het verbranden niks met de warmte van de zon heeft te maken, maar met de UV-straling. Ook weet 65% niet dat er 7 theelepels zonnebrandcreme per smeerbeurt nodig zijn voor een goede bescherming. Ouders met kinderen onder de 12 weten dit over het algemeen wel, maar het is belangrijk dat iedereen doorheeft hoe gevaarlijk de zon kan zijn en hoe je jezelf er goed tegen kunt beschermen. De afgelopen weken was het echt lenteweer en konden we weer volop genieten van de zon. Eucerin en Stichting Melanoom moedigen de Nederlanders aan om vooral te genieten van de zon, maar roepen ook om wel veilig te zonnen en dus goed in te smeren. Vorig jaar overleden in Nederland 800 mensen aan de  gevolgen van Melanoom. Dit is een groeiende, kwaadaardige tumor ofterewel huidkanker. Dit is niet nodig. Je kunt je namelijk goed beschermen tegen de zon en 10 jaar geleden lag het aantal overleden mensen aan Melanoom rond de 400.

Verbranding op jonge leeftijd verdubbelt de kans op Melanoom. 
Dat Nederlanders nog niet zoveel over het gevaar weten kon je net al lezen. Zo denken veel mensen dat de schade dat bij het verbranden ontstaat maar tijdelijk is en dat als je voorgebruind bent onder de zonnebank je geen extra bescherming tegen de zon nodig hebt. Terwijl juist het regelmatig onder de zonnebank gaan (voordat je 35 bent) of in de zonliggen (voordat je 18 bent) de kans op Melanoom maar liefst 75% vergroot.

Hoeveel moet je smeren om je lichaam wel goed te beschermen? 
7 theelepels zonnebrandcreme per smeerbeurt zouden genoeg moeten zijn voor het goed beschermen van gezicht en lichaam. Let wel op de houdbaarheidsdatum. 1 op de 4 Nederlanders blijkt niet te weten dat je zonnebrandcreme na het openen nog 1 jaar kunt gebruiken. De belangrijkste boodschap die Eucerin, Stichting Melanoom, en nog veel meer mensen waaronder ik willen overbrengen is dan ook: wat je ook doet, smeer goed !

Wil jij de folder over veilig zonnen downloaden? Dat kan via: Deviantart Lovely Beauty Dreams.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s